V prvom kole grantového programu Nech sa nám netúlajú boli podporené 4 projekty

28.07.2005 Celý región

Bratislava, 28. júla 2005 – Do prvého kola grantového programu „ Nech sa nám netúlajú sa prihlásilo 405 projektov z celého Slovenska. Hodnotiaca ...
Bratislava, 28. júla 2005 – Do prvého kola grantového programu „ Nech sa nám netúlajú sa prihlásilo 405 projektov z celého Slovenska. Hodnotiaca komisia z nich vybrala štyri projekty v celkovej hodnote 495 000, - Sk. Grantový program pokračuje až do 15. decembra 2005 a plánuje sa v ňom prerozdeliť ešte minimálne 1 milión korún.

Do podpory ďalších projektov sa môžu zapojiť aj ochotní darcovia na celom Slovensku prostredníctvom verejnej zbierky v predajniach COOP Jednota, ktorá potrvá až do 31. decembra 2005, pričom pokladničky budú kompetentnými osobami priebežne vyprázdňované. K 30. júnu 2005 sa v nich vyzbieralo 73 592, - Sk.

Grantový program „ Nech sa nám netúlajú“ vznikol ako reakcia na súčasnú spoločenskú situáciu. Deti a mladí ľudia sú aj v dôsledku nesprávneho využívania voľného času konfrontovaní s množstvom negatívnych javov, ktoré môžu výrazne narušiť ich vývin. Spoločnosti Henkel Slovensko a COOP Jednota preto vytvorili finančný grant, ktorým chcú podporiť voľnočasové aktivity pre školopovinné deti predovšetkým v oblasti kultúry a umenia.

Do prvého kola grantového programu „ Nech sa nám netúlajú“ , ktoré bežalo od 1. apríla do 30. júna 2005, bolo zaslaných celkovo 405 projektov z celého Slovenska. Najviac projektov prišlo z Banskobystrického kraja (70), nasledovali kraje: Prešovský (58), Košický (57), Žilinský (56), Bratislavský (53), Nitriansky (48), Trenčiansky (36) a nakoniec Trnavský (27).

Prítomní členovia hodnotiacej komisie, do ktorej patrí okrem predstaviteľov spoločností COOP Jednota a Henkel Slovensko aj František Tóth (minister kultúry SR), Eva Černá (poslankyňa NR SR), Dagmar Kopčanová (Výskumný ústav detskej psychológie a patopsychológie) a Anna Ghannamová (zástupca médií), vybrali spomedzi zaslaných projektov v prvom kole štyri – tri z rôznych krajov Slovenska a jeden bonusový. Celkovo im budú pridelené finančné prostriedky vo výške 495 000 Sk.

„ Musím ešte raz povedať nahlas, že si mimoriadne vážim túto aktivitu spoločností COOP Jednota a Henkel, pretože si uvedomujem, že mnohé úspešné firmy majú tiež možnosť podeliť sa o svoj úspech, ale mnohým sa nechce, “ hovorí poslankyňa NR SR Eva Černá. „ A potom je skvelé, že o tento projekt prejavilo záujem niekoľko stoviek subjektov. Tu sme sa všetci v komisii dostali do prirodzeného smútku, lebo sme mohli rozhodovať iba o zopár projektoch, ktoré nás zaujali, i keď zaujímavých projektov bolo mnoho. Pravidlá boli jasné. Avšak najčarovnejší sa mi zdal moment vyhlásenia výsledkov, pretože sme spoločne pocítili naozaj spokojnosť, akési zvláštne pohladenie duší. “
 

Vyberte región